Halkla İlişkiler alanı, küresel düzeyde değişen pazar, rekabet koşulları ve hızlı teknolojik ilerlemeler nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Sektörde faaliyet gösteren kuruluşların rekabet gücünü artırabilmek için teknolojik gelişmelere göre kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bu durum sektörde alanında uzmanlaşmış eleman ihtiyacını artırmaktadır.
Halkla İlişkiler Alanı Çerçeve Öğretim Programı'nda;
Halkla İlişkiler dalı yer almaktadır.
Bu doğrultuda Halkla İlişkiler alanı ve alan altında yer alan meslekte ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.
Bu programı tamamlayan öğrenciye;
ile ilgili ortak bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;
Halkla İlişkiler Dalında;
ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Mezun Öğrencilere Verilen Belgeler
Alan ve dalını gösteren Diploma, İş Yeri Açma Belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait Sertifika, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında Europass Sertifika/Diploma Eki ile Aldığı ve Başardığı Modüller, Dersler ve Kredileri Gösteren Belge düzenlenir. Mezunlara alanlarında çalışmaları hâlinde teknisyen unvanı verilir.
Ustaöğreticilik belgesi MTAL mezuniyeti sonrası yüzyüze veya online iki haftalık kurs sonucu verilebilmektedir.
Staj
Anadolu Meslek Programı’na devam eden öğrenciler 12. sınıfta haftada 3 gün işletmelerde mesleki eğitim yapar. Öğrencilere işletmede mesleki eğitim ve stajları süresince işletmeler tarafından asgari ücretin en az %30’u tutarında ücret ödenmektedir.
Sigorta
Öğrencilerimizin güven içinde eğitimlerine devam etmesi ve oluşacak herhangi bir olumsuz durumda mağdur edilmemesi amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu Teknik/ Anadolu Meslek ve Mesleki Eğitim Merkezi Programlarında alan eğitimin başladığı 9. sınıftan itibaren iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmaktadır.
Yükseköğretime Geçiş
Mesleki ve teknik eğitim okullarından mezun olan öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavına katılarak, başarılı oldukları takdirde, ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarına yerleşme fırsatı bulurlar.
Kendi alanlarının devamındaki 2 Yıllık Meslek Yüksekokul tercihlerinde ek puan imkanından faydalanırlar.
Üniversite kılavuzunda bir 4 yıllık bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme öncelikle ilgili mesleki ve teknik lisesi alanlarından mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.
Bu süreçte, mesleki ve teknik eğitim okulları mezunları yükseköğretime geçişlerinde herhangi bir hak kaybı yaşanmaz, diğer ortaöğretim kurumlarından mezun olanlarla aynı şartlarda yükseköğretim kurumlarına giriş hakkına sahip olurlar. Bu sistem sayesinde, öğrenciler mesleki ve teknik bilgilerini daha ileri düzeyde eğitim alarak geliştirme şansını elde ederler ve kariyer yollarını genişletebilirler.
İş Bulma İmkanları
Özel işletmeler, resmî kurumlar ve organizasyonların halkla ilişkiler, tanıtım, reklam, müşteri hizmetleri, çağrı merkezleri ve marka yönetimi ünitelerinde çalışma imkânı elde eder.